Publicitate

05 martie 2018

Ziua Mondială a Eficienței Energetice

Ziua Mondială a Eficienței Energetice este sărbătorită în onoarea primei reuniuni a experților din lume care a avut loc pe 5 martie în anul 1998 în Austria pentru a discuta despre criza energetică și soluțiile sale posibile.
Eficiența energetică este un termen foarte larg care se referă la multele modalități prin care putem obține același beneficiu (lumină, încălzire, mișcare, etc.) folosind mai puțină energie. Domeniul acoperă automobilele eficiente, becurile economice, practicile industriale îmbunătățite, izolarea mai bună a caselor și o gamă de alte tehnologii. Pentru că economisirea energiei înseamnă și economisirea banilor, eficiența energetică este foarte profitabilă.
Eficiența energetică are adesea multiple efecte benefice. O mașină eficientă de spălat rufe sau o mașină de spălat vase folosește mai puțină apă. Eficiența furnizează și un nivel mai înalt de confort. De exemplu, o casî bine izolată va fi mai răcoroasă vara și mai călduroasă iarna.
Un frigider eficient va fi mai silentios, nu va îngheța sau face condens și în mod sigur va avea o durată mai mare de funcționare. Iluminatul eficient va oferi mai multă lumină.
Adevăratele câștiguri vin din regândirea întregului concept, adică „a întregii case”, de exemplu, sau „a întregului sistem de transport”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate